Je eigen Burberry Prorsum cape | patroon |

Patroon: Korte Cape, ook wel capelet genoemd (instructies & patroon downloaden in PDF)
Materiaal: Wat je wil, als het maar stevig genoeg is voor een cape
Niveau: Beginner
Prijs: GRATIS

Capes Burberry Prorsum Spring Summer 2013 orange metallic pink

Kleurige capes en veel glans tijdens de Burberry Prorsum Spring 2013 show

De Burberyy Prorsum show van afgelopen september viel op vanwege de glimmende materialen en vrolijke kleuren die ontwerper Christopher Bailey had gebruikt voor zijn ontwerpen. De associatie Burberry = Engeland = regen was ver te zoeken. Maar de show had meer eyecatchers, die toch een beetje de regenvibe uitstraalden: de korte capes, of capelets. Om je schouders mee warm te houden tijdens frisse avonden of gewoon om in op te vallen. Ik weet van de drie capes op de foto niet welke mijn favoriet is; ze hebben allemaal wel wat. De oranje is gemaakt van kunststof en heeft daardoor het echte regenjasgevoel. Dat de rest van je outfit dan niet droog blijft  boeit me even niet. Bovendien een goede gelegenheid om een oude kunststof regenjas of ander plastic te recyclen. En de tweede is metallic, geeft een lekker futuristisch effect. De laatste vind ik vooral leuk omdat het model op mij lijkt (geen commentaar).

Ik zou niet ADDICTEDTODIY zijn als ik niet op zoek zou gaan naar een mogelijkheid om zo’n cape om mijn schouders te hebben, zonder een paar duizend euro richting Burberry over te maken. En wat blijkt:  capes behoren tot de makkelijkste patronen om te naaien. Is ook wel te begrijpen als je ernaar kijkt, toch?
Daarom kan ik ook de beginnende naaisters vandaag verblijden met maar liefst twee patronen voor een capelet in Burberry Prorsum-stijl. Gratis en voor niks.

Mini cape van Peppermint Magazine

Het eerste patroon is van Peppermint Magazine en lijkt het meest op de oranje cape, zonder kraag en met een sluiting voor. Op de foto is de styling een beetje anders dan op de Burberry catwalk, maar probeer je voor te stellen hoe de cape eruit ziet als jij ‘m hebt gemaakt.  De kans is trouwens groot dat je in de toekomst meer patronen van Peppermint op ADDICTEDTODIY gaat vinden.

Peppermint Magazine cape sewing pattern / naaipatroon

Korte cape van Peppermint Magazine

Dit patroon is oorspronkelijk bedoeld voor een wollen cape met voering, of je de voering nodig hebt is uiteindelijk afhankelijk van het materiaal dat je wil gebruiken. Voor de sluiting maak je zelf een knoop, de instructies daarvoor vind je via een link  in de PDF. De meer gevorderde naaisters lukt het vast om een riempje als sluiting te maken.

Download de instructies & het patroon 

Retro minicape van Vera Venus

Capelet sewing pattern/naaipatroon Vera Venus via Burdastyle

De cape van Vera Venus heeft een kraag, net als de roze en metallic Burberry cape

Het tweede patroon is afkomstig van Burdastyle.com en gemaakt door Vera Venus. Deze dame heeft een voorliefde voor vintage en retro kleding en ontwerpt zelf patronen in deze stijl.  Dat zie je dan ook terug in het ontwerp voor deze cape met kraag. Voor de sluiting kun je een haakje gebruiken of een knoop + knoopsgat . Er is ruimte om schoudervullingen toe te voegen, omdat Vera het patroon heeft gemaakt om op een jaren ’30/’40 jurk met schoudervullingen te dragen.

Download de instructies & het patroon

Lees de instructies goed door en zorg dat je alles begrijpt voordat je aan de slag gaat. De instructies en patronen zijn in het Engels maar duidelijk te volgen, misschien dat je wat begrippen moet opzoeken. Dan komt deze begrippenlijst wellicht van pas.

Ik heb nog geen Nederlands patroon gevonden, als jij er één hebt hoor ik het heel graag, laat een reactie achter of laat het me weten op Twitter of Facebook!

Advertenties

5 gedachtes over “Je eigen Burberry Prorsum cape | patroon |

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s